Ketil Hansen med band: Releasekonsert Home Free

7/2/2020

Ketil Hansen, to ganger vinner av Spellemannsprisen, tidligere medlem av band som Ricochets og Palace of Pleasure, har funnet sin medprodusent i gitarist Arild Hammerø og spilt inn et  knippe svært personlige og unike låter. HomeFree er Hansen første soloalbum. Det er en etterlengtet debut som her viser seg i form av ni like overraskende som tradisjonsinspirerte komposisjoner.

Åpent fra 19:00

Ketil Hansen (f.1971) var medlem av flere toneangivende band på 90- og 00-tallet. Han er fire ganger nominert og to ganger vinner av Spellemannsprisen som medlem av Palace of Pleasure og Ricochets.


Hammerø sier: "Ketil Hansen er en ensom ulv med mange venner. Sånn kjennes det i alle fall ut når han spiller musikk, alltid i godt lag, men med et blikk som skuer mot en nedadgående sol bare en ekte loner kan se. Med et granskende gammelmannsblikk ispedd sterke 90-talls grunge fakterer han en uoppdaget skatt i norsk musikk".

Hansen har skrevet på låter som har murret og mast om oppmerksomhet de siste årene innimellom familieliv og tusenvis av dekkskift i dagjobben. Etter et nachspiel i Hølen sammen med Hammerø ble det prat om disse innestengte låtene som nå var klar til å komme ut. Det ble ikke bare prat,men resulterte i en plateinnspilling sammen med bandet Tenderton (her omdøpt til The Tendertones) i Brageveien Studio i Oslo. Med håndskrevne tekster og musikk som består av en dose americana, Tom Waits og flere liter erfaringsbasert psykedelia har Ketil Hansen laget et eklektisk debutalbum det er vanskelig å sette i bås.

HomeFree er et produkt av en elvelandsbyen Hølen, hvor Hansen bor. Medprodusent og gitarist, fotograf, omslagsdesigner og fiolinist, samt diverse tilretteleggere og uunnværlige rådgivere, er alle en del av Hansens nabolag.

Flere arrangementer

Vi har vinterstengt, men har enkeltarrangementer.

Se "nyheter" og "hva skjer" for informasjon.